De NBvW en COVID-19

Ten gevolge van de besluiten die deze week door de regering zijn genomen met betrekking tot het coronavirus heeft het bestuur van de Nederlandse Bond van Wipschutters hierover onderling ( op afstand ) gecommuniceerd.

Het besluit van de regering geeft aan dat er voor 1 september geen evenementen mogen plaatsvinden.

Het bestuur heeft unaniem besloten dat helaas ook de drie door ons geplande en zeer geliefde nationale en internationale handboogsportwedstrijden geen doorgang kunnen vinden.

Hieronder ziet u de genomen maatregelen:

  • Het kampioenschap van de Koningen en Keizers, oud Europese Kampioenen senioren, en de titelverdediger van 2019  van de Nederlandse Bond van Wipschutters, gepland op 27 juni te Ellewoutsdijk gaat niet door.
  • Het Nederlands Kampioenschap voor senioren en de jeugd, gepland op 11 juli te Ovezande, kan niet doorgaan.
  • Het Europees Kampioenschap voor de jeugd en de senioren , wat stond gepland op 22 en 23 augustus te Ovezande, kan en mag niet worden gehouden.
  • Inzake het geplande Europees Kampioenschap het volgende: We zijn in overleg geweest met de organisatie van Ovezande en zij hebben verzocht om het E.K. in 2021 te mogen houden. Het bestuur van de Ned. Bond is volledig akkoord en de leden van het Europees Comité van België en Frankrijk zijn  gevraagd om hiermee in te stemmen. We verwachten dat zij ook akkoord gaan.  
  • De voorwedstrijden, de plaatsingen en selecties voor alle drie bovengenoemde wedstrijden, worden of georganiseerd door de verenigingen of de afdelingen en kunnen voorlopig ook niet worden gehouden of zullen worden afgeblazen, maar dat zullen jullie wel horen van de afdelingen.

Wij hopen op het begrip van alle schutters in deze heftige periode.

Wij hopen dat de gewone schietingen over een aantal weken of maanden, onder voorwaarden uiteraard, nog door kunnen gaan en dat we samen spoedig kunnen genieten van onze geliefde schutterssport.

Namens de Nederlandse Bond van Wipschutters wens ik jullie, jullie leden en familie allemaal een hele goede gezondheid en zorg dat je het vervelende virus niet krijgt.

Met vriendelijk groet, Rinus Verdonk, secretaris

Welkom

Het handboogschieten op de staande wip wordt in Nederland beoefend in Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland en op enkele plaatsen in Noord-Brabant en in Limburg in Maastricht.

De overkoepelende organisatie wordt gevormd door de Nederlandse Bond van Wipschutters.

De Zeeuws-Vlaamse Bond van Wipschutters en de Nederlandse Bond van Wipschutters, afdeling Zuid-Beveland zijn als lid bij de Nederlandse Bond van Wipschutters aangesloten.

Binnen de aangesloten bonden wordt onder verantwoordelijkheid van een eigen afdelingsbestuur een aparte schutterskalender en wedstrijdprogramma opgezet.

De landelijke finalewedstrijden om het Nederlands Kampioenschap worden georganiseerd onder verantwoordelijkheid van het Bestuur van de Nederlandse Bond.

De diverse wedstrijddata en uitslagen kunt u vinden op deze site.

Informatie omtrent soorten bogen en pijlen, verschillende schietingen en competities kunt u vinden onder Nederlandse Bond.

Mocht uw interesse gewekt zijn en wilt u eens kennis maken met onze sport, zoek dan contact met de dichtstbijzijnde plaatselijke vereniging. De namen en adressen vindt u op deze site en u bent zeker van harte welkom om op één van de trainingsavonden kennis te maken met onze mooie schutterssport.

Privacy

Lees in het privacyreglement hoe de N.b.v.W. met uw persoonsgegevens omgaat.